Diş Beyazlatma Nedir?
Diş beyazlatma, dişlerin kendi yapısından kaynaklanan ve diş temizliği ile giderilemeyen renklenmelerin ağartılması işlemidir. Dişlerin şekli, yapısı ve dudak ile uyumu ideal olsa da koyu renkteki dişler, estetik problemler yaratabilir. Beyazlatma işlemi ile bu sorun kısa sürede çözülebilir ve istenilen estetik sonuçlar elde edilebilir.
Beyazlatma İşlemi
Profesyonel bir diş hekimi tarafından gerçekleştirildiğinde, dişlere zarar vermeyen bir uygulama olan beyazlatma işlemi, iki ana yöntemle uygulanmaktadır:
Ev Tipi Beyazlatma (Home Bleaching): Bu yöntemde hasta, diş hekimi tarafından hazırlanan özel şeffaf plakları kullanarak evde uygulama yapar. Diş hekimi, hastaya uygun beyazlatma jelini bu plaklara nasıl uygulayacağına dair talimatlar verir.
Ofis Tipi Beyazlatma (Office Bleaching): Klinik ortamında, diş hekimi gözetiminde yapılan bu işlem, hastanın ihtiyaçlarına göre genellikle 2 veya 3 seans halinde gerçekleştirilir.
Her iki yöntem de bir arada kullanıldığında en iyi sonuçları verir. Uygulama sırasında, kişiden kişiye değişen geçici bir hassasiyet oluşabilir.
Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Diş beyazlatma işleminin ardından kaplama ve kompozit restorasyonlar, diş renginin sabitlendiği 1 hafta ile 15 gün sonra yapılmalıdır. Bu, renk uyumunu artırır ve kompozit malzemenin dişe daha güçlü bir şekilde bağlanmasını sağlar.